Telefon
WhatsApp
ORTA HASARLI EV SAHİPLERİ GÜÇLENDİRME YÖNETMELİĞİNİ BEKLİYOR

  Orta Hasarlı ev sahipleri yazın yarılanmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanması beklenen yönetmeliğin ortaya çıkmamasından dolayı mağduriyet yaşıyor. Belediye İmar Müdürlüğü de yönetmelik çıkmadan herhangi bir imar faaliyetine izin verilmeyeceğini belirtiyor.

      ORTA HASARLI EV SAHİPLERİ GÜÇLENDİRME YÖNETMELİĞİNİ BEKLİYOR

Konu ile ilgili Gazetemize açıklamada bulunan orta hasarlı ev sahibi Yuşa Arış, “Güçlendirme çalışması yapmak için inşaat mühendisine başvurdum. Yeni yönetmelik yayımlanmadan herhangi bir işlem yapılamayacağını söyledi.

Proje yapıp işlemi gerçekleştirsek bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımlanacak yönetmeliğine uygun olmazsa evin yıkılabilir. Beklemekten başka çare yok” dedi. Kız kardeşinin 5 aydır çadırda yaşadığını belirten Arış,

 “Soğukta da sıcakta da çadırda yaşamak çok güç. Konteyner almaya kalksak evi güçlendirdikten sonra çöp olacak. Zaten ciddi ekonomik kayıplarımız oldu. Yönetmelik çıkarsa kış gelmeden evimizi güçlendirip normal hayata dönebiliriz” dedi.

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyelerin orta hasarlı ev sahiplerine proje kolaylıkları sağlaması gerektiğini ifade eden Arış, “Sağlanacak kolaylıklar kentimizdeki konut sorununun  bir an önce çözülmesine katkıda bulunacaktır. Hiçbir şey yapılmıyorsa bile yönetmelik bir an önce yayımlanarak insanların çaresizce bekleme durumu sona erdirilmelidir” dedi.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz İnşaat Mühendisi Fethullah Çiftçi de binasına güçlendirme çalışması yapmak isteyen çok sayıda vatandaş bulunduğunu belirterek, “Az hasarlı binalar için çalışma yürütüyoruz. Ancak orta hasarlı binalara hiçbir işlem yapamıyoruz. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğini bekliyoruz” görüşünü kaydetti.

          İnşaat Mühendisi Fethullah Çiftçi: “Kentimizde güçlendirilecek yapıların maliyetinin yeni yapım maliyetinin yüzde 40’ını geçmemesi gerekiyor. Yoksa ekonomik olmaz. Devletin deprem bölgesinde binaların risk analizini vatandaşlara ücretsiz yapması gerekir. Orta hasarlı binalar için öngörülen 180 bin liralık kredi desteği de oldukça düşüktür. Bakanlığın yerleşim planı çalışmalarını bir an önce bitirip yeni ev yapacaklara imkan tanıması gerekir. Önümüz kış, TOKİ’nin Samandağ’da yapacağı konutlara bir an önce başlaması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

BAŞARI400X400

3 Yorum

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

CUMHUR REKLAM1 ARCELK VE YILMAZ ALT SAĞ REKLAM

Nöbetçi Eczaneler

Samandağ nöbetçi eczaneleri

E-Bülten Aboneliği